top of page

Novetats literàries d'aquesta tardor

Foto del escritor: ldaeditorialgroupldaeditorialgroup

Us volem presentar algunes novetats literàries d'aquesta tardor.

Os queremos presentar algunas novedades literarias de este otoño.


Empezaremos destacando los libros en castellano:



Premio Planeta 2022

LEJOS DE LUISIANA de Luz Gabás

Luz Gabás, una de las autoras más leídas de nuestro panorama literario, regresa a las librerías con una novela que cautivará a todos sus lectores justo cuando se cumplen diez años de la publicación de su primer libro Palmeras en la nieve, un fenómeno de crítica y ventas a nivel internacional cuya adaptación al cine fue un rotundo éxito en taquilla.

Su nueva obra Lejos de Luisiana, ganadora del Premio Planeta 2022, es una novela magistral y un gran fresco histórico sobre la aventura de España en el corazón de Norteamérica.


Finalista Premio Planeta 2022

HISTORIAS DE MUJERES CASADAS de Cristina Campos

Historias de mujeres casadas es una poderosa novela que ahonda en la intimidad femenina y narra con naturalidad la realidad de muchas mujeres contemporáneas atrapadas en unas vidas que nunca imaginaron.

Cristina Campos, finalista del Premio Planeta 2022, triunfó entre los lectores con su primera novela, Pan de limón con semillas de amapola. Esta acabó convirtiéndose en un bestseller desde su publicación en 2016, se ha traducido a diez idiomas y su adaptación cinematográfica ha logrado un gran éxito de público.



TODO ARDE de Juan Gómez-Jurado

EL MAYOR FENÓMENO DE VENTAS EN LA HISTORIA DEL THRILLER ESPAÑOL CONTINÚA...

Por el autor de la trilogía Reina Roja, el fenómeno editorial que bate récords:

Más de 2.000.000 de ejemplares vendidos, 180 semanas en las listas de los más vendidos y 200 ediciones de las novelas




UCRANIA 22: LA GUERRA PROGRAMADA de Francisco Veiga

Ucrania 22, guiño al título de la conocida novela de Joseph Heller Trampa 22, nos narra de una manera profunda y esclarecedora, la Historia de la guerra de Ucrania. Para explicar el actual conflicto ucraniano, Francisco Veiga se remonta a sus orígenes en el período que va de 1986 a 1991, antes de la disolución de la Unión Soviética; pasa por las tensiones posteriores suscitadas por el negocio de la energía, y la Revolución Naranja de 204 y 2005, que convirtió a Ucrania en una pieza clave de la "Nueva Guerra Fría"; aborda los conflictos anteriores de Georgia, en 2008, y Alto Karabaj, en 2020; prosigue por el papel que jugaron las crisis del Euromaidan y Crimea de los años 2014 y 2015, junto a la guerra latente que desde entonces se ha librado en el Donbas; para terminar profundizando en la invasión militar rusa de Ucrania, que empezó en el invierno del 2022 y que se ha convertido en una de las guerras calientes de la Posguerra Fría, esta vez en territorio europeo. Veiga analiza el conflicto dentro del nuevo paradigma internacional surgido en los años 2020 y 2021, consecuencia de la pandemia del Covid y sus efectos económicos; las nuevas alianzas militares como los Acuerdos de Abraham; y la aparición de nuevos actores internacionales como Turquía, Israel, Polonia y Hungría; sin olvidar el papel jugado por la Unión Europea, la OTAN y Estados Unidos.



Dins la tria de novetats de llibres en català destacarem:



QUAN S'ESBORREN LES PARAULES de Rafel Nadal

Un llibre d’una gran intensitat emocional que romandrà indeleble en la memòria dels lectors.

La mare mirava per la finestra, però no sabria dir què mirava. S’estava allà, com cada dia, al menjador de la casa familiar de la plaça de Santa Llúcia, asseguda en una butaca d’orelles, amb les mans agafades a la falda, el cap decantat cap a la dreta, els llavis closos i els ulls vidriosos que miraven cap a fora, vés a saber què, més enllà de la terrassa i del campanar de Sant Pere. No tenia grans complicacions de salut i semblava en bona forma; en la bona forma física que pot estar algú que ha fet noranta-vuit anys i es passa el dia assegut entre la butaca i la cadira de rodes. Tot podia semblar com abans, com sempre, però res no era igual. Les paraules s’havien esborrat. Totes. El diccionari sencer.



LABORS D'UNA BAIXA de J. V. Meseguer

Labors d’una baixa és un recull de relats escrits durant noranta-dos dies, un període inicial d’una baixa laboral. El recull té com a fil conductor el camp semàntic del món laboral. S’utilitza l’anècdota personal per tal de convertir la realitat en un relat, amb el to irònic i sarcàstic que desdramatitza la pròpia significació de referència real.

Un total de seixanta contes en què una sèrie d’individus, animats o desanimats, pretenen, amb la seva actitud, transgredir els límits i les convencions socials i laborals, i que evidencien que el sistema de viure que els humans hem creat, possiblement no sigui la millor de les opcions, ni la més equilibrada, però, si més no, i de moment, encara ens serveix.



SOLA de Carlota Gurt

La Mei, després de naufragar en la feina i immersa en l’apatia matrimonial, s’aboca a escriure instal·lada a la casa del bosc de la seva infantesa, on s’encararà rabiosament a la grisor del seu passat, a un present inoportú i a un futur a la deriva. Aquesta és la crònica d’una rebel·lió.

«Carlota Gurt va a totes. Escriu com si li anés la vida i com si no tingués por, amb una prosa ferma i fresca que vol i pot colonitzar els cervells dels lectors». Eva Piquer


«Carlota Gurt sotmet el lector a un compte enrere implacable. El joc psicològic que proposa Sola el deixarà sense alè». Jordi Nopca




ET DIRÉ R. de Clara Queraltó

La Lucía se’n va de casa de la seva mare per intentar obrir-se camí a la gran ciutat. Fa amistat amb una altra jove, la Talita, una estudiant que treballa en un bar de copes, i s’instal·la al seu pis, on compartiran alegries i angoixes. Tot es capgira quan la Lucía queda embarassada i la soledat, la precarietat econòmica i l’amor contrariat fan de la seva vida un gran interrogant.

“Jo hauria volgut que les coses anessin d’una altra manera. [...] Saltava d’un error a un altre com quan una pedra rodola per la teulada, rebota amb la barana del balcó i acaba escolant-se entre les reixes de la claveguera”


 
 
 

1 Comment


Arnau Masdeu
Arnau Masdeu
Nov 12, 2022

👏🏼👏🏼

Like
bottom of page